Idag då jag var och handlade så snubblade jag över cirka 650 gram lammlever för 16 kronor och var bara tvungen att köpa och göra hemmalagad hundgodis till Märta.
Här kommer ett steg för steg-recept hur jag gör lammlevergodis.
Hemmagjord lammlevergodis
Ingredienser
- Lever eller annan organ.
Hur göra
- 1. Köp lammlever (eller annan lever/organ).
- 2. Lägg levern på en skärbräda.
- 3. Fyll en kastrull med vatten och slå på högsta graden på plattan.
- 4. Skiva upp levern i bitar.
- 5. Då vattnet kokar lägger du ner levern i den och sätt timern på 20 minuter. Dra ner temperaturen så det inte stormkokar.
- 6. Spill ut vattnet och levern i ett durkslag, låt det rinna av.
- 7. Sätt ugnen på 75-100 grader och ta fram en plåt och plåtpapper.
- 8. Skär upp den kokade levern i lagom stora bitar.
- 9. Sprid ut levern på bakplåtspappret och ställ in de i ugnen. Ugnsluckan ska stå lite på glänt så att fukten åker ut. Vänta i ca 1 timme. De ska vara torra på utsidan och mjuka på insidan, ibland kan de ta kortare tid och ibland längre, beroende på storleken på godisarna och ugnens kapacitet .
- Då det är klart kan man potionera ut de i påsar eller askar och använda det vid tillfälle!
De som inte ska användas inom de närmsta dagarna måste frysas in.