Startklass

Vi tog och körde igenom startklass och fick det filmat för första gången, det är ett jätte bra sätt att se vad vi behöver träna mer på :)
 
Fritt följ 
Svajigt i fria följet, tappade positionen ifrån början genom att gå för fort och sedan "balla ur" totalt när vi började sprong marsch, sen lät bäbisen så hon blev disträ. Jag är ändå nöjd men det finns helt klart miljarder saker att peta i :) 
 
Inkallning
Tycker att det momentet gick bra, fin fart ut och snabba ingångar. 
 
Sättande under marsch
Innan hon satte sig så trodde hon att vi skulle backa eller något, för hon började hoppa och byta position, sen när hon satte sig så blev det snett. 
 
Apportering 
Hon slarvade lite vid upptaget, hon fick inte riktigt tag på apportbocken när hon sprang mot den, vid ingången satte hon sig lite snett. 
 
Fjärrdirigering
Jag glömde att säga stanna till henne, så hon hänkade med första steget. Sen gjorde hon momentet men rörde lite på ena bakstassen. Jag har sett att hon har tendens att göra det, tror att hon sitter lite konstigt som gör att hon vill rätta till baktassen vid läggandet. När jag sedan ska be henne sitta upp vid min sida så gör jag det när hon fokuserar på annat, så ännu en gång störningsträning och att jag har lite is i magen och väntar in henne iståfall när hon tittar bort.
 
Hopp över hinder
Det här momentet som jag vet att hon absolut kan kunde hon inte, haha.. hundjäkel 😂
 
Allmänt
Hon stör sig när tävlingsledaren pratar, hon tittar gärna på den som pratar eller om det är något annat som låter. Vi måste träna mer på störningsträning, det märks att vi har kört mycket ensam och utan kommendering. 
 

Moment - lydnad

Tog oss lyxen att boka inomhushallen och tränade lite på lydnadsmomenten :) 
 
Ställande under gång 
Hon gör inte riktigt som jag önskar, med ett markant hoppande och ställande men hon stannar upp och står still, så frågan är om man ska nöja sig eller fila lite mer på det så det blir som jag tänker mig att momentet ska se ut i mitt huvud :) 
 
Bakdelskontroll + backa
Vi har kört backa förut men hon är så otroligt hetsig så när vi ska backa så gör hon det supersnabbt och tappar såklart då position, så vi får göra om och fick tips att påminna om bakdelskontrollen genom att snurra runt på stället och sedan ta ett (till några steg) och belöna när hon följer med. 
 
Det gick väldigt bra så jag ska fortsätta med det och se om det ger resultat :) 
 
Runda kon
Tog och filmade det momentet precis innan vi skulle avsluta, hade kört lite hopp och apportering innan så hon var trött därav avsaknaden av farten som hon brukar ha. Nu ska vi nöta på lite mer så hon verkligen blir säker på vad det är hon ska göra. Jag har lagt in "runda kon" lite spontant innan hon får belöning också så det blir mer som en lek/belöning så hon associerar momentet med hög fart :) 
 

Sändande till kon

Idag tog vi en promenad till träningsplanen och körde lite stegförflyttningar och sändande till kon 😁 10 meter är inga problem,  hon har bra fart ut, runt och springer tillbaka och sätter sig vid utgångspunkt. 

Vi hade hejaklacken med oss idag också för fösta gången ❤️🙌

(null)