Klass 1 - genomgång

Idag gick vi igenom samtliga moment i klass 1 (fotgåendet tycker jag är svårt att köra själv för jag kommer aldrig ihåg vilka moment man ska göra när jag går fot). Sättande i "grupp" filmade jag inte. 
 
Fritt följ 
Körde 30 meter x 4, hon gick lite för långt fram ifrån början så jag gjorde en halvhal. Annars tycker jag att hon hade fint fokus och glad svans :D
 
Ställande under gång
(fick in texten repris i början men det blev fel) annars så gjorde hon jättefint! När jag kommenderar så går hon inte ett enda steg frammåt, duktiga Karin 😍. Sättande på slutet blev lite snett. 
 
Inkallning 
Lite snett sättande i slutet 

Rutan 
Första gången vi körde en "på riktigt". När jag byggde rutan så la jag dit targetplattan för att förstärka rutan eftersom hon inte riktigt kan den. Jag är jättenöjd med att hon fattade att hon skulle springa ut till rutan men hon lyssnade inte på mitt "stanna" utan sökte sig till targetplattan, hamnade lite utanför men det känns jätteskönt att vi är på rätt väg dit 😄 mer power i springet fram tror jag kommer med hennes säkerhet i momentet. 
 
Läggande under gång 
Jättefint läggande, hon lägger sig bakåt på en gång när jag kommenderar. Lite svajig i fotgåendet efteråt. 

Approtering 
Fint språng ut, greppar den bra men vid vändningen så kommer hon åt apporten med tassen i farten. Bra avlämningar. 

Fjärr 
Dubbelkommando först, sen gör hon det jag vill men är SEG.. träna på farten.
 
Hopp
Segt hopp på första, hon slår i lite i hoppet så jag gör om det. Andra skicket gick bättre med bättre fart. Belöna detta. 

Runda konan 
Sprang hon ut ur bild men inge fel med det. Lite mer ork att springa fortare. 
 
 
Om jag ska sammanfatta så tror jag att hon blev trött efter apporteringen, för då förlorade hon farten på resterande moment. Men det är inte så konstigt heller då jag aldrig kört igenom klass 1 på det här sättet. Men det känns som att vi har en bra grund och kanske vågar starta klass 1 innan året är slut. 
 
 

Högerhandling

Karin har tendens att röra sig ur position på höger sida vid skiftbyten (sitt/ligg/stå) och jag har tränat som på vänster sida med att belöna upp position nära mig och bakdelskontroll till höger. Har hållt på rätt så länge (för länge) utan någon egentlig förbättring. För att bli bättre har jag kikat på filmer när jag ber henne göra skiftbyten och hon rör ALLTID på höger baktass utåt vid varje skifte… och det säger ju sig själv att det blir väldigt snett efter minst 3 skiften. 

Så då fick jag tänka tilö och fick en snilleblixt , om jag får henne att fatta att hon ska hålla den högra tassen still, så förblir hon i rätt position. Sagt och gjort så började vi med det och hon fattade faktiskt fort efter första träningstillfället och andra tillfället gick bättre 😁 hon höll sig på sin plats och skiftade lätt mellan två skiften men när den tredje kom så rörde hon på höger tass - känns som en bra början 👏🥳

Pass 1 


Pass 2 


Fotgående klass 1

Idag körde vi igenom klass 1 fotgående och OJ vad jag tyckte det kändes bra 😄👏 engagerad och glad hund vid min sida. Hon blev trött vid "språng marsch" och pendlade ut vid min sida och tappade lite fokus uppåt men inget som jag känner är något problem. 

Sändande till rutan gjorde vi också och det momentet ser man att hon fattar mer och mer 😁 tyvärr så filmades det inget men nedan ser ni upplägget från klass 1 fotgående som jag hittade att en tävling på youtube hade använts. 


Framåt marsch - 12 steg
Gör halt
3 steg bakåt
3 steg framåt
Framåt marsch - 12 steg 
Sväng höger - 12 steg
Vänster om halt
Framåt marsch - 12 steg
Höger om halt
Framåt marsch - 5 steg
Sväng höger - 5 steg 
Helt om marsch - 5 steg
Helt om marsch - 5 steg
Språng marsch - 10 steg
Vinkla höger - 10 steg
Vanlig marsch - 5 steg 
Gör halt
Moment slut 

(null)