Märta-Maj

Mitt liv tillsammans med Olde English bulldog, Rocketbulls Martha-Maj

Sidosteg del 3

Publicerad 2018-02-25 10:44:52 i Rallylydnad

Testade att lägga ihop momenten och tog sidosteg brevid mig åt vänster :) Gick bra så nu har vi en fin grund att stå på 
 
 
 

Sidosteg del 2

Publicerad 2018-02-24 10:36:29 i Rallylydnad

 Idag fortsatte träningen med sidosteg :) På klippet nedan visar först när Märta klurar och funderar över vad jag vill att hon ska göra, sedan när hon har kommit på det :) 

Utöver att träna så tog vi en promenad i solen,  myste i soffan och en bild på Märtas urgulliga tassar 😍😁
 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Nu är vilan slut

Publicerad 2018-02-20 20:59:00 i Rallylydnad

Tänkte försöka få till ett snyggt sidosteg, vilket vi inte har idag. Fått inspiration av Anna Larsson 3vallare och börja träna med en planka :) 
 
I övrigt så har vi virkat lite, märta har vilat med husse i soffan och vi har haft Kira på besök
 
 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
  

Ordförande på Sundsvalls bhk

Publicerad 2018-02-15 22:34:59 i Hundliv

Märtas sår på magen läker ihop fint och det syns knappt :) Wohoo! Idag hade vi årsmöte på klubben. Jag blev utvald till ordförande (skrämmande och spännande på samma gång) men blir en erfarenhet rikare iallafall och så har jag bra folk bakom mig :) kommer bli superbra. 

Märta kom också på 7:e plats på alla dom hundar som har tävlar och fått bäst resultat under året :) så vi vann ett pris på 10 kg hundmat :D  (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Nosework träning

Publicerad 2018-02-14 21:24:00 i Nosework

När man inte får röra på sig som vanligt så får vi aktivera oss med en lite mildare träning, nosework :) även om vi inte kör det så ofta så sitter det i fortfarande. 
 
(null)
 

Återbesök hos veterinären

Publicerad 2018-02-13 21:13:49 i Sjukdomar & Åkommor

Återbesök hos veterinären, det tog blodprov och ultraljudade magen, där syntes det att de var en infektion där de hade opererat men eftersom sänkan nästan hade halverats (låg på 60 nu) och Märta var pigg så blev det fortsatt antibiotikakur i ytterligare 4 dagar, (totalt 10 dagar) :).  (null)

(null)


Veterinärbesök

Publicerad 2018-02-08 19:24:46 i Sjukdomar & Åkommor

Idag åkte vi in till veterinären för jag upplever att Märta har kostiga flytningar och är mer kissnödig än vanligt. Hon har väckt mig vid 06:30 på morgonen och vill ut och kissa, vilket absolut inte är likt henne. Vanligtvis är det jag som väcker henne vid 09:00 och måste locka hon ur sängen med frukost, så ni kan ju tänka er att jag kände på mig att någonting är knas. 

Klockan 10 var vi hos veterinären och eftetsom vi inte hade en vanlig tid utan en akuttid så fick vi vänta lite mer än en timme innan vi fick komma in till ett patientrum. Sköterskan ville kolla på såret och började klappa lite på Märta som la sig ner och visade såret som är något svullet men inget allvarligt. Då sköterskan skulle ta blodprov ville hon ta på den vänstra armen, men tyvärr kom det inget blod så vi skulle testa på andra sidan. Då sträckte Märta fram armen till sköterskan, hon visste vad hon skulle göra <3. 

Sköterskan förklarade att Märta har ett visst ryckte på djursjukhuset, ett väldigt gott sådant. Märta beskrivs som en väldigt lugn och trevlig tjej som man lätt gillar, det värmde verkligen att höra det :) 

Strax efter kom veterinären och klämde och kände på henne, magen kändes mjuk och fin och hon tog ett prov ur slidan och jag fick det stora uppdraget att ta urinprov... med en soppslev. Jag tänkte "det här kommer aldrig gå" eftersom Märta sitter så lågt ned så lillpuppan doppas i snön. Men vi gjorde ett försök och visst fick jag urin i skopan men också en hel del snö. Gick in till sköterskan som gav mig en platt pappskål och så undrade hon om jag kunde få hon att pinka igen. "Inga problem" sa jag och förklarade att Märta-Maj kan pinka på kommando. Då skrattade alla i väntrummet och tyckte det var festligt. Sköterskan sa att det var väldigt duktigt av Märta och att om fler hundar kunde det som kom dit skulle det hjälpa avsevärt. Ut igen med den platta pappskålen i högsta hugg, sa åt Märta att "rasta" och sagt som gjort så satte hon sig och det kom några droppar.

När provsvaren var klar visade det att slid- och urinprovet fanns infektion i och blodprovet visade en sänka på 130. När Märta åkte in för livmoderinflammation var sänkan 200, så det har gått ner men fortfarande väldigt högt. Hur mycket bör en sänka ligga på då? Normalt sett under 10, och då förstår man hur högt det är. Med sänks så visas det om de finns en infektion finns i kroppen. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Dag 5 efter operstionen

Publicerad 2018-02-07 22:18:23 i Sjukdomar & Åkommor

Upptäckte på morgonen att Märta har fått flytningar och jag tycker att hennes sår på magen ser värre ut, annars är hon som vanligt men vi ska in till veterinären imorgon och se om hon har fått någon infektion eller inte. Räkningen kom idag också, tur jag har hon försäkrad säge jag bara, här kan man också se hur DYRT det är att bara kliva innanför dörrarna på djursjukhuset jourtid; 3329 kr. Billigt. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Dag 4

Publicerad 2018-02-06 22:13:52 i Sjukdomar & Åkommor

Nu har de gått 4 dagar efter operationen och Märta är som vanligt, dock så är hon mer nödig än innan operationen, förhoppningsvis beror det på smärtstillande tabletterna... märta vågade in i duschen också :) inte nått man ser varje dag  (null)

(null)

(null)

(null)Dag 2

Publicerad 2018-02-04 21:33:08 i Hundliv

2 dagar efter operationen och Märta har ätit sin sista morfin-kur, hon börjar leka lite igen men vill fortfarande vara nära. Hon kom och hämtade mig vid datorn, och vi satte oss i soffan så Märta kunde sova. Middag hos mamma på eftermiddagen där åt Märta älg-rostbiff, mums.  (null)

(null)

Dagen efter operationen

Publicerad 2018-02-03 21:27:18 i Hundliv

Idag kunde vi ta bort plåstret och bandaget på benet, mycket vila och medicinering, morfin 3 gånger under dagen med kompletterand smärtstillande morgon och kväll. Märta äter och gör sina behov och det känns skönt :)  (null)

(null)

(null)

(null)

Opererad och hemma

Publicerad 2018-02-02 21:21:29 i Sjukdomar & Åkommor

Veterinären ringde vid 9-tiden och berättade att operationen har gått som planerad och att de alltid passar på att kika lite om dom ser några knölar eller andra förändringar inne kroppen vilket dom inte gjorde så det kändes jätte skönt :) Veterinären sa också att hon var snabbt upp på benen och mådde bra så jag skulle förmodligen få hem hon under eftermiddagen men att en djurvådare skulle ringa till mig först. 

15:30 ringde jag kliniken för att jag kunde inte vänta längre, då skulle se återkomma och 16:30 ringde jag igen och då berättade hon att veterinärerna skulle ronda klart så hör de av sig. 

17:40 ringde djursjukhuset och jag var där inom loppet på 5 minuter. Efter konsulation med veterinären och instruktioner om hemvård och medicin berättade veterinären att Märta är en väldigt bestämd dam. Direkt efter opertionen och när hon vaknade till ville hon fort ut till parkeringen och när hon väl kom dit vill hon inte gå någon annan stans, hon ville hem helt enkelt.  När Märta äntligen kom gåendes i långsamt tempo bakom djurvårdaren i korridoren, så säger hon "men Märta, matte sitter ju där borta" då blev de fart på hon och när hon fick se mig blev de ännu mer fart. 

Nu kanske man skulle kunna tro att vi hade ett rosaskimmrande kärleksmöte men icke, Märta hälsade visserligen glatt men hade minst lika bråttom till dörren och bilen för att inte bli kvarglömd igen. 

Väl hemma la Märta sig i sängen. Hon ville inte äta sin mat så jag hämtade en burk blötmat som jag handmatade Märta med (i sängen) för annars ville hon inte ha någonting. Hon åt upp nästan hela burken, vilket gjorde gott då hon hadr vägrat att äta nått hos veterinären. Märta fick kvällsmedicin vid 21:00 (typ morfin) och sedan har hon sovit gott hela natten. 

På morgonen när husse kom hem efter nattjobb hoppade Märta ner från sängen och ville hälsa på honom (men grinden i sovrumsdörren var i vägen eftersom vi är hundvakt åt Kira också). När Märta äntligen fick hälsa på sin husse ville hon in under täcket och fortsätta sova.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Livmoderinflammation

Publicerad 2018-02-02 07:08:43 i Sjukdomar & Åkommor

Inatt fick Märta livmoderinflammation. Var fjärde tik som är under 10 år drabbas av livmoderinflammation, så det är ju klart att Märta ska få det.

Vid 21-tiden kräktes Märta upp sin mat, märkligt tänkte jag och började kolla efter mask men hittade inte några. Tog tempen och då låg den på 39.2 grader, vilket är något förhöjt då normaltemp ligger mellan 37.5-39.0. 

Vi gick och la oss i sängen efter kvällspinken och sedan började Märta hoppa ned från sängen (hon ligger annars som en sten och  går inte att väcka. Hon kliver inte upp förrän det är frukost heller) så när Märta-Maj hoppar ner från sängen är hon verkligen dålig. Hon sprang inte mot dörren som hon brukar göra när hon är dålig i magen utan ville bara vara nära.

Detta höll hon på under hela natten, flera gånger i timmen. Jag tog tempen med jämna mellanrum och klockan 03:30 låg tempen på 40,0 graders feber. Jag ringde till veterinären som tyckte vi kunde avvakta lite och se om hon får fler symtom, jag höll med.

45 minuter senare alltså 04:15 ringer jag igen för då har Märtas temp gått upp till 40,4 grader och hon börjar få grummliga flytningar. Vi åker in och 04:45 parkerar jag bilen hos djurkliniken och vi går in och Märta kliver världsvan upp på vågen och den stannar på 24 kg. Veterinären möter upp oss och tycker att Märta känns lite spänd i buken, han tar tempen som nu ligger på 40,6 grader och kollar flytningarna, han säger sedan att han tror till 99% att det är livmoderinflammation. 

Märta får ta blodprov (som visar på bra värden) och göra ett ultraljud. Hon var blixstilla under båda momenten och jag kunde inte vara stoltare. Under ultraljudet såg veterinären att livmodern var lite förstorad och innehöll lite vätska, typ var. Han förklarade att det nödvändigtvis inte betyder att det är bra utan eftersom hon visar sådana tydliga symtom och blivit fort dålig på kort tid vid ett tidigt stadie av livmoderinflammation så ska man ta det på största allvar eftersom om inflammationen blir värre kan hon bli mycket sämre. 

Jag fick skriva på ett papper om information om Märta och fick ett kostnadsförslag på runt 35000 kr. Går allt bra kommer hon att få stanna kvar hos veterinären till lördag förmiddag. När djursköterskan och veterinären skulle ta med Märta in till avdelningen (där matte inte fick vara) vägrade hon följa med och la sig ner, det är min Märta det, oavsett hur sjuk hon är så är hon ändå sig själv. Känns långt tills på lördag <3 

(null)

(null)

(null)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela