Märta-Maj

Mitt liv tillsammans med Olde English bulldog, Rocketbulls Martha-Maj

Morsdag och Rallylyndad

Publicerad 2016-05-29 19:30:00 i Rallylydnad

Idag är den första dagen utan regn, vilket vi firade med att träna rallylydnad, men Märta fick sitta i bilen då hon både är halt och löper. Sedan åkte vi hem till mamma och firade morsdag :). 
 

Viltspårskurs

Publicerad 2016-05-21 20:10:29 i Viltspår

I helgen är vi på viltspårskurs :) mycket givande och roligt! Hulda-Lee är så duktig, lillhjärtat. 
...och Märta ville ta sovmorgon 

Söndagsträning

Publicerad 2016-05-15 17:02:00 i Rallylydnad

Idag har vi haft söndagsträning, då fick Hulda passa på och träna lite hon med ! :) 
*står fel datum i klippet,.. det skulle vara 15 Maj, inte 8 Maj. 
rr

Rallylydnadsträning

Publicerad 2016-05-13 19:35:08 i Rallylydnad

Idag har vi tränat Rallylydnad med flickorna ! :)
Märta är superduktig,.. kanske ska testa på och tävla med hon igen? Hulda är också duktig för att typ ha tränat i två veckor, lite mer fokus på var hon sätter sig (då hon gör det snett) så blir det där superbra. Tankarna går att starta med henne till hösten :).
 

Orolig för hunden?

Publicerad 2016-05-12 13:44:00 i Hundprodukter

Idag beställdes vi hem en "orolig för hunden"-skylt ifrån Skyltmax som vi ska sätta på gallret i ena bilen :) 
En säkerhetsåtgärd som är guld värd om något skulle hända med hunden då den är i bilen och vi inte har ögonen på den hela tiden. 
Supernöjd! :) 
 
 
 

Besök hos veterinären

Publicerad 2016-05-11 22:21:26 i Sjukdomar & Åkommor

Idag fick vi åka in akut till veterinären då Märta har fått öroninflammation. 3500 kr gick besök + mediciner på men huvudsaken är att Märta-Maj slipper ha ont i örat. Lillagumman, inte lätt att bli sjuk och ha ont då hon pep till när jag skulle titta i örat på hon :/ <3 


Hundvakt

Publicerad 2016-05-10 22:09:19 i Hundliv

Idag har vi varit hundvakt i ca 1,5 timme till en jätte söt finsk lapphund som heter Dallas! :) 

Vovvarna var snälla även om Dallas skrek som om kniven satt i honom då
Märta och Hulda tittade på honom ifrån någon meters avståd. Han slutade att vråla tillsist och blev lite nyfiken på Märta :) Han började följa efter henne lite i smyg, för så fort hon vände sig om stod han blixt stilla och låtsades som ingenting. 

Upptäckt Åstön

Publicerad 2016-05-05 22:52:53 i Hundliv

Idag gick vi en underbar upptäcktsfärd på Åstön ute i Timrå :) Vi hade picknick och Märta badade i havet, lite kallt än tyckte hon allt :D 
En riktig klubbdag!

Publicerad 2016-05-04 09:35:00 i Agility

Idag har jag och Hulda varit på klubben hela eftermiddagen och kvällen. Först tränade vi rallylydnad, förta försöket för Hulda :) hon skötte sig bra. Efter det så inventerade vi i Rallyförrådet och därefter hade vi Agilitykurs. Hon klarade av alla hinder vi har testat men tycker att klätterhindren är de allra roligaste! 
 


Möte med det andliga

Publicerad 2016-05-02 10:35:00 i Hundliv

Idag träffade vi på en kvinna som är andlig. Hon pratade på ganska mycket och berättade bland annat detta 

Märta-Maj
Pratar på ganska mycket på en gång och säger att hon "Älskar Hulda". Märta tycker om när det händer saker och ting kring henne och hon tycker verkligen om när vi bor i tält. Hon vill hemskt gärna ut och fjällvandra också. Hon tycker om när vi är ute på en grusplan och träna. Märta pratar också om att husse och matte är och kollar på hus, men Märta har redan bestämt var vi ska bo. Det är i ett ljust hus med pinnar. Hon berättade även att Märta tycker om valpar men vill inte ha några egna, utan de räcker med Hulda. Märta berättar också om att vi brukar åka till ett ställe på landet, där det finns mycket bilar och alla brukar vara där. Hon trivs bäst att ligga på en och tycker om nu när det börja bli varmt ute. Hon gillar att ligga i solen. 

Hulda-Lee
Hon berättade först att i Huldas tidigare liv så var hon en vattenhund, hon har alltid varit i arbete men det hände en olycka i vattnet och att hon säger att hon upplever stora vatten som någonting hemsk. I detta liv är hon lite mer layback, "född gammal" men uppskattar ändå att vi hittar på någonting. Hon tycker om när det låter "klick" då vi tränar. Hulda säger också att hon tycker om att använda näsan men tycker inte om hoppen. Hulda säger också att hon tycker om att vara på en grusplan men det går inte att tvinga henne att göra någonting, utan det måste ske med glädje.

Hulda-Lee tycker om att kolla efter fåglar. Hon är faschinerade av dom, tycker speciellt om de små röda i buskarna. Hon berättar också att det inte går så bra på utställningarna, även om hon själv tycker att hon är finast i världen. Hulda vill inte bli tjock, utan tycker om att hon är smal, Hulda tycker att Märta är lite för tjock. Hulda tycker om färgen röd och grön.
 
Hulda pratar om att hon har många syskon, men alla överlevde inte. Hon säger också att hon älskar valpar och vill gärna ha egna. Hon kommer förmodligen ha problem med skendräkighet. Hulda säger att hon har ont i magen ibland och att hon tycker om den hårda maten, hon vill ha 50/50 mjukt och hårt men utan gluten. Kvinnan berättar också att Hulda är väldigt fäst med Märta och hon kommer ha det svårt då hon blir ensamhund. Till sist säger hon att då Hulda blir gammal så kommer hon få artios i leder och tassar.
 
Båda hundarna pratar om en man i skägg som de älskar väldigt mycket... undra vem det kan vara <3 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela