Lydnadsträning

Nu har vi kört igång lite mer påriktigt med träningen, speciellt när jag har möjlighet att lunchträna inomhus 😁 lyxigt! 

Idag körde vi 

Runda kon (med stopp) 
Vi fortsätter köra med nytt kommando + handtecken samt att få till ett tydligare stopp. 

Rutan
Fortsätta förstärka säkerheten i att sprunga ut i rutan och STANNA, samt lägga på ett "ligg". 

Vi körde också backa samt läggande under gång (detta kom inte med på film). Hon har blivit lite seg med läggandet tycker jag, så där finslipar ✌️




Lydnadsträning

Har börjar planerat mina träningar igen (bra där!!) det är då jag verkligen känner att vår träning går framåt :) 

Jag har läst boken "från plan till plan" med Helene Lindström, den var helt enligt förväntningarna, en superbra bok! Har gått kurs hos henne ett par gånger och älskar verkligen hennes träningsfilosofi 🥰 Boken handlade inte något om inlärning utan mer om, planering, känsla, tankesätt, mellan momenten, teamtänk - allt sånt som lätt kan gå i glömska när man fokuserar på att nöta in momenten så de ska sitta perfekt 😄 kan rekommendera boken för de som vill få igång tankeverksamheten på det som inte rör just momentträningen. 

Nedan körde vi igenom 
Rutan (lydnad)
Där har vi börjar från noll med att verkligen förstärka att "stanna kvar på plats" då hon blev osäker på tävlingen. Känns bra hittils. 

Runda kon - stanna (rally)
Det momentet hon ALLTID sitter var hon alldeles för het på förra rallytävlingen och stannade för långt bort från kon så vi fick -10p, det ska inte ske igen. Så nu byter vi kommando + lägger till handtecken, så får vi hoppas att hon är mer hörsam på mitt signal när hon ska stanna. 

Fjärr (lydnad) 
På lydnadstävlingen så hade dom markerat med spån, det hamnade precis vid hennes bak då vid fjärren så det vände hon sig om och nosade på. Därför lägger vi på med störningar för att hon ska bli stärkt i sin uppgift och inte tappa fokus 

Stå framför - backa (rally)
På rallytävlingen hade hon helt glömt bort detta kommando 🙃 vi förstäker och försöker leka in det i vardagen, nu kör vi mycket "backa - stanna - backa - stanna" måler är att hon ska kunna göra det på flertal olika miljöer och lyssna på kommando samt backa tills hon hör mitt "stanna".