Märta-Maj

Mitt liv tillsammans med Olde English bulldog, Rocketbulls Martha-Maj

Foderallergi och klåda

Publicerad 2013-08-30 21:19:00 i Sjukdomar & Åkommor

Min hund är foderallergiker.
Det visar sig i att hon kliar sig så fruktansvärt på kroppen och får typ eksem som hon i sin tur kliar sönder och får sårskårpor, som läker och så kliar det ännu mer.
 
Vi har bytt till allergifoder, och får testa oss fram till vad de är hon inte tål. Då Märta åt spannmålsfritt foder sedan innan så vet jag iallafall att det inte är spannmål hon är allergisk mot. 
Så då var något ur hennes förra foder som gjorde att hon blev allergisk, med all säkerhet så var det kyckling.
 
I dagsläget vet jag av köttbullar (nötdjur) och kyckling (fågel).
 
Fick tips utav min veterinär då Märta kliar sig så förbarmat att ta på hon en t-shirt eller hundkläder så hon inte kommer åt att klia sig så det klöser sönder huden.
 
Så jag var och köpte mig en vanlig t-shirt på HM på barnstorlekarna som passar perfekt, fast den är lite stor :)
Jag klippte bort lapparna och satte trycket bak. Detta blev resultatet
 

Sök med hund

Publicerad 2013-08-27 13:53:04 i Sök

Igår var vi ute med sökgruppen igen.
Märta har utvecklats så mycket, från att knappt vilja gå in i skogen själv till att halvsprings in och hitta figgen som sitter bakom en smalt träd :-)

Jag är så stolt över min hund.

Efter att vi har varit och sökt så blir hon så trött efteråt och somnar gott i sin korg :-)

Nya bilder på klövjeväskan

Publicerad 2013-08-24 10:26:00 i Hundliv

Nya bilder på klövjeväskan som jag anpassade så den ska sitta bättre :) hon fick bärs hennes leksaker i hennes fack.
 
Bilden som dök upp då hon gick runt och bar på hennes väska på ryggen var den på Bumbo, då han går runt med en docka på ryggen :-)
 
 
 
 

Sätta i halsen

Publicerad 2013-08-24 10:15:00 i Hundliv

De gånger jag jobbar natt så får min hund vara hos min mor :)

Denna dag var inte speciellt annorlunda, jag kom hem till mamma med Märta och var där ett tag innan jag åkte iväg.

Då jag var där så hittade min hund en petflaska att tugga på, vilket jag tog bort ifrån hon då jag upptäckte vad hon åt på. 

Ungefär 5 minuter senare så hör jag hur hon hostar och tjöjs så jag börjar slå henne på ryggen för att se om hon kan få upp de hon har i halsen själv, vilket inte hjälpte alls.
Så jag stoppar mina fingrar långt ner i hennes hals och hittar en bit utav korken som hade fastnat i halsen på hon.

Tack gode gud att jag fick upp den!
Efteråt blev de mys hos matte i fåtöljen :)

 

Denna bit stt fast i halsen

 

Mys med matte 

 
 
 

Klövjeväska

Publicerad 2013-08-23 15:29:48 i Hundprodukter

Idag då jag var och shoppade lite så blev det lite saker igen till min hund. Jag var först ute och letade efter en gul scarf i butiken för jag tänkte ha det då vi är och tränar ute så att folk vet att de inte ska gå fram till oss.. då Märta blir en gulhund. 
Men jag tror nog att jag får köpa ett gult tyg på en vanlig tygaffär och sy vid kanterna så den inte fransar sig.
 
Istället för någon gul scarf så blev det ett ben med baconsmak, mums!  och en klövjeväska.
Klövjeväskan var otroligt billig bara för att jag ville se hur hon fungerar med den och om hon skulle kunna gå runt med en sådan innan man köper en jätte dyr för massa pengar och så blir den bara liggandes.
 
Så jag hittade min på dollarstore för 100 kr.
Då jag bara har testat den ifrån bilen till lägenheten så blev det lite ojämnvikt och behöver skjusteras om. Jag packade Märta med tre stycken diskborstar i den ena väskan och i den andra fanns hennes ben :)
Men de tycktes gå bra så jag ska testa ha den här ett tag och se hur mycket den kommer bli använd, om det visar sig att vi måste verkligen ha en sådan så köper jag mig en ny :)

Då hade jag tänkt mig en sådan: http://shop.textalk.se/se/article.php?id=4163&art=17879123

Dollarstore-klövjeväskan


Trippar på bra med denna Benet med Baconsmak, köpt på Arkens zoo, 59 kr. 

Alltid ögonkontakt innan hon tar någor oavsett vad de är jag ger hon
 

Gulahund

Publicerad 2013-08-23 14:55:00 i Hundliv

Vad är en gulhund? 
- En guld hund är en hund, som vilket annan hund som helst, men som behöver mer utrymme av olika anledningar.
 
Varför behöver hunden utrymme?
- Hunden kan behöva utrymme för att den kanske är osäker, tränar, nyopererad, är sjuk, löper, gammal eller bara vill vara ifred.
 
Vad menas med utrymme?
- Utrymme betyder att du ska ta dig och din hund bort ifrån den andra hunden. Möter du en hund som är en gulhund så ska du byta sida av vägen, hålla bra med avstånd, visa respekt och ge mötande tid.
Likaså gäller personen som har en gulhund att göra likadant mot mötande. 
 
Hur ser du om en person har en gulhund?
- Ser du en hund har ett gult snöre, gul scarf, rosett eller nått annat gult tillbehör så ska du anta att det är en gulhund. 
 
Mer INFO hittar du på guldahund.se
 

Min tjej blir bara bättre (SÖK)

Publicerad 2013-08-21 21:32:00 i Sök

Ikväll har vi varit och tränat sök med våran sökgrupp. Vilket gick förvårdnadsvärt bra, hon som förut har gått sakta fram i skogen, istället så joggade hon lite fortare och hittade figgen.
Då vi är lite osäker fortfarande så körde vi tre synliga figgar och en som gömde sig bakom ett smalt träd. 
Vilket fungerade asbra =)
 
Då vi hade sökt färdigt ville hon fortsätta och hitta folk och få köttbullar ^^ Det känns bra att hon tycker de är lite roligt nu, när hon känner till figuranterna. 
 
Jag är så stolt över min Märta! 

Bilderna togs strax innan vi började kvällens arbete.
 
 
 

Hundhalsband

Publicerad 2013-08-21 16:04:00 i Hundprodukter

Jag älskar att skämma bort min hund, dels för att jag tycker att hon ska se fin ut med hela och rena halsband och för att jag tycker de är roligt att shoppa nya saker till hon. 
 
Att klä ut sin hund ser inte jag något nöje i, utan jag tycker mer att de är roligt med fina "nödvändiga" saker såsom koppel, tikskydd, halsband, reflextäcke, regntäcke, bädd, matskål.. ja, you name it =) 

Så idag har jag varit ute och letat lite efter nytt halsband till damen, men hittade inget jag tyckte stämde in på mina önskemål.
Jag letade efter ett rosa halsband med strass på.. vilket tydligen är förbjudet att ha på hundar större än chiwawa så då blev det ut och leta på internet! 
Vilket jag kan säga dig är inte alls så lätt de heller, men det fanns iallafall en sida, hundteknik, som hade lite mer utav det jag sökte efter och då det var gratis frakt om du beställde för minst 500 kr, så måste jag ju självklart göra det, så då blev det två nya halsband ! 
 
Ett av halsbanden var lite finare som vi kommer att använda vid "speciella" tillfällen, tillexempel då vi ska på stan, veterinären, besök hos kompisar och på dagis och ett hurttahalsband som är tänkt att ha till vardags då vi tränar, promenerar, leker och så vidare.
 
De var kanske inte de billigaste halsbanden men ibland så får det kosta lite extra. De rosa strasshalsbandet gick på 319 kr och hurtta kostade 198 kr. 
 
 
Colourful Diamond

 
Reflexhalsband halvstryp HURTTA
 

Bollek

Publicerad 2013-08-21 07:33:00 i Hundliv

Igår blev det lite bus med favoritleksaken BOLLAR.
Även fast jag la de lite snyggt utan att hon märkte nått på byrån så lyckades Märta-Maj ändå nosa upp dom och försökte sno bollarna, fast de gick inte så bra ;-)  
 
*Nyfiken i en strut*
 
*Trasig boll i munnen*
 
*Här springer vi för kung och fosterland då vi leker favoritleken jagis*
 
 
*Efter en förmiddag med en massa bus så ville hon i vanlig ordning bli nerstoppad i sin korg*

En dag på stranden

Publicerad 2013-08-19 12:50:00 i Hundliv

Idag då det är så fint väder bestämde jag mig för att ta Märta till stranden så hon får leka lite vid vattnet, vilket hon verkligen älskar att göra.
Hon är inte så mycket för att simma utan mer att leka vid strandkanten och plaska runt. 
 
Här kommer några bilder på vår förmiddag tillsammans. 

 
ÄLSKADE HUNDLIV

Sök

Publicerad 2013-08-16 08:37:43 i Sök

Jag och Märta går en sökkurs, vilket jag tycker är så himla roligt och givande, medan Märta verka inte alls tycker de är lika roligt. 
Hon tycker att folket i skogen är läskiga och vill inte riktigt gå fram till dem ifrån början, de tog ca 5-6 gånger innan hon vågade gå fram till figgen i skogen, som är synlig, utan att vända sig om och kolla efter mig. 
 
Men vi kämpar på, för jag hade ändå tänkt gå klart kursen som är ca en månad och kanske vara med i sökgruppen lite då och då, beroende på hur det hela slutar.
 
Då min hund är väldigt mattig av sig och är lite blyg och osäker för folk hon inte känner så kanske de är en bra övning att hålla på med sök, då hon får springa ut till figarna i skogen.
Nu börja Märta lära känna vår sökgrupp på sex personer så det är därför jag tror att hon springer ut till dom men vem vet, de kanske släpper :)
 
 
 
 

Varningsskylt för hund

Publicerad 2013-08-12 21:08:00 i Hundprodukter

Jag har tidigare beställt en skylt ifrån skyltmax, supersnabb leverans och bra priser, de är så man får nöjda och återkommande kunder :)

Den ena skylten som jag har beställt är en som jag har satt på gallret i bilen, utifall hon skulle ligga i bilen medan jag är borta och inte har koll, så att folk kan ringa mig. 
Den är gjort i plast och ser ut såhär 
 
 

Nu ska jag beställa en till skylt som är tänkt att ha på ytterdörren
Såhär ser den ut:


Jag hoppas de sätter skräck i de eventuella tjuvarna som kan tänkas försöka smyga sig in hos oss.

Inför morgondagen

Publicerad 2013-08-12 19:57:09 i Hundprodukter

Imorgon går vi tillbaka till vardagen, då jag jobbar treskift får Märta vara på dagis de 6 dagar i månaden jag jobbar 7-15 och Märta tycker att dagis är absolut de bästa som finns! 
 
Så idag har vi varit på Hööks och köpt nytt halsband och nytt tikskydd för att vara snygg inför första dagen på dagis efter sommarledigt på 2 månader.
Båda produkterna var klart prisvärda, 79 kr/styck, billigt !

 Idag så roade sig Märta med att leka i en vattenpöl, vilket slutade med att hon fick bada då vi kom hem och klippa klorna :) Ibland får man ta tillfälle i akt och slå två flugor i en smäll! 
 
En vacker bild tagen på Märta då snusläppen kom fram, hemma hos mig mor <3
 
 
 
 
 

Vad handlar bloggen om?

Publicerad 2013-08-10 12:10:00 i Hundliv

Bloggen handlar om mitt liv med min OEB tik, Märta-Maj och allt som kan röra sig kring henne. Allt från sjukdomar till träning och produkter. 
 
På bilden är hon bara 9 veckor gammal

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela