Lydnadsträning - inkallning och skiften

I morse åkte vi ut och tränade lydnad, vi har kört kommandot "stopp" vid inkallning ett tag och ville testa hur det blev om vi gjorde hela momentet på 25 m avstånd och det fungerade förvånadsvärt bra 😄 första och andra försöket blev det markanta stopp och i mina ögon, ett perfekt utförande. På 3e försöket då jag filmade blev stoppet något längre men absolut ett helt okej försök. 

Nu är planen att fortsätta belöna de distinkta stoppen men inte överträna så hon blir seg i språnget mellan. 

Vi tog också utöver det momentet och fotgående att träna sitt/ligg/stå under gång. Sättandena kan fortsätta vara sega, det syns främst på det sista sittet i videon, men dom blir färre så jag fortsätter att förstärka dom snabba sättanden. Jag har upptäckt att sätter hon sig genom att dra in bakbenen under sig i gången så blir hennes sättande snabbare än om stannar upp med bakben och hon fäller bak kroppen så blir hennes sättande långsammare. 

Tekniken med att fälla in benen under sig vill jag helst ha, eftersom det går fortare men i fjärren så har hon låsta bakben, vilket inte är så konstigt att hon hellre gör den rörelsen i gång men att det då går långsammare. Jag fortsätter att belöna rätt rörelse och hoppas att hon får in det i muskelminnet 

(null)