Lydnadsträning

Äntligen lite svalare väder - woop woop! 

Vi har inte tränat så mycket när det har varit så otroligt varmt ute, lite inomhus och knådat på med framförgåendet och läggande under gång. 
 
Framförgåendet har gått lite sådär, ibland fattar hon och går några steg frammåt men har tyckt att hon kan gå 1-3 steg - stannar upp och vänder huvudet och kollar på mig men under träningen igår så gick det riktigt bra faktiskt. Hon höll sig någolunda rak och gick många steg utan att kolla bakåt, WOHO!
 
Läggande under gång har gått jätte bra! Förutom när vi tränade igår - Kom på att det som är lyxigt med brukslydnad (och vanlig lydnad) är att man kan faktiskt förberda hunden lite innan momentet börjar på vad som komma skall. Så det ska bli nästa plan. Tänker mig att jag klappar om lite på sidan och säger "Nu ska vi lägga oss" och hoppas att hon fattar att det betyder "snart kommer kommandot "fot" och därefter "ligg" och då ska du ligga lägga dig fort som fasiken :) 

Det första man ser på filmen är att jag "kör igång" Karin och så säger jag kommandot "Ligg" - Hon blir osäker och då påminner jag henne om "ligg". Tror att en startrutin på trixet - läggande under gång och bara belöna snabbheten kommer göra susen :) 
 
 
Såklart så körde vi lite fotgående :) Jag måste bli bättre på att ha egna rutiner kring hur jag rör mig när vi går tillsammans.
 
Jag har lite "hjälper" som jag försöker använda men kanske glömmer bort ibland för att de inte sitter i ryggmärgen ännu. Jag tänker mig iallafall att vid svängar som fortsätter så kommer ett "fot" gå tre steg och sväng på ett bra sätt (hur ett bra sätt är har jag inte riktigt kommit underfund med). När hon ska sätta sig så kommer en liten inandning - gå 3 steg *eventuell sväng* och stanna. 
 
Planen är att jag jag måste torrgå utan hund och få in rörelserna så det blir tydligt för Karin. 
 
 

Midsommarhelg

Har haft en helt otrolig midsommar med familjen ❤️ På fredagen var vi hos mamma och åt och spelade lite spel, Karin var med hela tiden men fick stanna innan för staketet när vi kastade grejer 😅

Under lördagen åkte vi till sollefteå till Johans mamma. Där grillade vi lax och åt gott innan vi lämnade Karin och åkte upp på hotell Halstaberget där vi badade och sov över :)

På söndagen sågade vi bort träd/buskar och fikade hos svärmor innan vi åkte hem och satte upp den nyinköpte barnpoolen (för att se om det är lönt att köpa nått dyrare och hållbarare) innan vi gick in och vilade i soffan 😁

Fick idag också reda på att vi INTE blev bortlottad på nybörjartävlingen den 11 Juli med dubbla starter 😁 blev lite nervöst men skönt att "vara igång" med tävlandet. Vi blir 31 startande i respektive tävling. 

(null)

(null)

(null)




Kursavslut och tävling

Igår hade vi kursavslut på burkslydnadskursen som avslutades med en bedömning av domaren.

Platsliggning - 10p
Hon låg sina minuter - kändes så skönt! 

Linförighet - 8p 
Hon gick bra när vi hade tävlingsledaren i ryggen men blev väldigt intresserad av henne när vi gick emot hon (Karin känner tävlingsledaren sedan innan). Tävlingsledaren har också en väldigt ljus och glad röst - så vi får störningsträna mer och fösöka få Karin att tänka "näe det där går jag inte på" 

Framförgåendet - 0p
 Vi har inte ett färdigt moment så sket i det (haha)

Läggande - 8p 
Har i princip börjat med det, och hon la sig men jag stannade till lite i farten när jag sa ligg - får träna mer på att bara gå i samma takt. 

Inkallning - 10p 
Det gick super - lite sned ingång bara. 

Hopp - 9,5p
I min värld var det en 10a på hoppet - men glömde fråga varför det blev en halv poängs avdrag 🤔. 

Om domaren dömde rättvist så blev lydnadssumman 127.5 poäng vilket "gott och väl" hade räckt till en uppflytt OM spåret och framåtsändandet hade gått okej - hade jag nollat framåtsändandet och fått 9p på spåret hade vi blivit uppflyttade :) 

oavsett så känns det skönt att veta att vi är på rätt väg 😁  

Fick också veta att en rallytävling arrangeras i hudik i juli (drygt 1 timme från mig) - kanske jag tar och anmäler oss 🙈