Lydnadskurs

Jag har anmält oss till kurs hos High5 i Skänninge för lydnadssatning för valp/unghundar. Första tillfället var nu i helgen och oj vad jag är nöjd med starten! 
 
Instruktören (heléne) är precis så som jag vill att en instruktör ska vara, tydlig, inspirerande och rak 😁 Det behöver jag. 
 
Fick med mig mycket som vi kan träna vidare på och har en bra känsla att vi kommer att ta oss vidare i träningen, framför allt fotgåeendet som är ett moment som jag tycker är bökigt - troligen mycket hjärnspöken som jag har med mig men det får jag jobba på helt enkelt :) 
 
I videon nedan får vi träna på en övning som jag väljer att kalla "transportleken" som egentligen består av fyra olika färdigheter (som vi inte har rikitigt än utan vi får träna separat på dessa innan man blir petig på allt samtidigt). Dom färdigheterna är;
 
1) Hur jag startar med min hund; Idag säger jag "Karin, ska vi jobba?" och i videon nedan ser vi hur hon hoppar upp och tycker det är en bra ide 😁 där ska vi jobba in en signal innan jag säger det som betyder "håll koll på mig så ska vi jobba snart". Är bra att ha inför tävling när man ställer upp sig och väntar på att få gå in. 
 
2) Transsporter; Idag går hon vid min sida men  skiftar med blick på mig och på annat. Målet är att hon ska ha blicken på mig när vi går "in på plan och ska jobba" 
 
3) Sitt och fokus vid halt; Idag sätter hon sig (oftast) när jag stannar men har i stort sett alltid fokus på mig när hon sitter vid min sida. Målet är att hon ska ha säkrare sittanden och kunna hålla längre fokus och med störning. 
 
4) Belöna socialt; När man tävlar kan vi bara belöna socialt, något som jag är dålig på. Kan belöna socialt men tycker att det är roligare att belöna med leksak/godis. Målet är att hon ska bli glad när social belöning används för att hon vet att det leder (eller iaf är ett steg närmare) till godis/leksak. 
 
Både jag och Karin är lite yr i videon då det är första gången vi gör den här övningen 😅 men det känns så bra att hon är med mig. Fokus låg främst på att jag skulle få lite kläm på övningen men också att Karin skulle hålla kontakt med mig vid halter och att vi belönade upp kontakt vid fotgående 😁
 

Kommentera inlägget här :