Poängligan - tredje placering

Kenneln som Karin kommer ifrån (Huset Elliots) har en årlig tävling som heter "Poängligan". Där man är med och tävlar om man hälsotestar, tävlar eller titulerar sin hund i diverse olika grenar 😊
 
Vi hamnade på en hedrande 3e plats - vilket är superroligt! Tänk att jag och Karin fick ihop så fina poäng under detta konstiga år 😄 Däremot så blir tävlingsmänniskan i mig inte nöjd förrän vi tar en första placering 😉 Ser verkligen fram emot år 2021 där jag hoppas att vi kan bli klar med avancerad klass och starta i mästarklass under hösten, få till startklass i lydnaden och starta i klass 1. 
 
Brukset tänker jag inte ens på just nu för jag blir på så dåligt humör pga jag inte klarar av att få till spåret. 
 
Jag är inte speciellt orolig över att hon inte kommer kunna lära sig momenten eller hålla ihop i vad vi än tar oss ann, hon är verkligen en superhund - snarare att jag ska kunna förvalta hennes egenskaper så det blir något av det, för det vore förödande om hon inte får synas i tävlingssammanhang och visa upp sig 😍

Utvärdering

Två veckor sedan jag gjorde en utvärdering och det går framåt :) 
 
Vi har mestadels tränat på
- Startrutiner när hon ska springa ifrån mig (kon/rutan)
Hon börjar fatta att hon ska kolla på det som är framför oss, hon har också börjat lägga ihop 1 + 1 som gör att hon vid "serru den" kan påbörja momentet men det blir mer och mer sällan. Hon gör en snabb dipp med huvudet för att sedan kolla på mig igen, vilket är helt okej - bara jag känner mig trygg på att hon faktiskt har sett det jag vill skicka hon till. 

- Runda kon 
Vi har börjat kunna leka mer med momentet, dvs att vi gör något annat för att sedan ställa upp och skicka mot konan och därefter återgår vi till ett annat momen, eftersom hon förstår att hon ska springa runt den. Jag har precis börjat lagt till ett "hit" efteråt för att få in hon på vänster sida innan belöningen kommer för att bygga på momentet ännu mer. Avståndet på 10 meter är heller inget problem längre.
 
- Sändande till rutan 
Här kör vi fortfarande med targetplattan, och fortsätter addera avståndet.
 
- Dirigering med apport 
Vi har ju inte tränat dirrigering sen hon var liten *typ* men hon tycker det är väldigt roligt och har börjat fattat mina pekningar åt vänster eller höger.
 
- Fjärren
Det här är ett moment som kräver mycket energi när hunden är stilla, vilket är svårt. Så för att få upp mer energi hos Karin jag börjat lagt in ett startord "nu är det fjärr" och bett hon från sättande komma ner till läggande, och från läggande till sättande under hennes matstunder. Det har gjort att hon verkligen kastar sig ner i liggandet och trycker sig upp i sittandet :) Tanken är att hon ska  koppla den känslan i fjärren också och orka ändra positionen på det sättet. 
 
 
- Ställande under gång
Vi fortsätter att variera med "jump" (hopp/stå) under gång och vid sidan, ibland blir hon lite lat och bara stannar till men jag vill verkligen ha ett "hopp-stå-stanna" så det blir supertydligt för henne. 
 

Ny bur

Den förra buren som var i bilen var en dubbelbur, vilket egentligen inte behövs med en hund i hushållet, så för att göra lite plats i bilen så vi också kan få in en barnvagn införskaffades en Single Large Mim hundbur istället :) vi hade Large innan, fast då en dubbel.

(null)

(null)