Fotgåendeutmaning - dag 3

På dagens träning hade jag en riktig go känsla, hon studsade fint vid min sida och höll blicken uppåt precis som jag vill ha det. Växlade fint mellan kommandot "här" och "fot" där "här" betyder "gå som du vill men håll dig till min sida". 

Vi fortsätter nöta 😁🙌


Fotgående - 2 veckors fokus

Nu börjar jag igen med mina fokusområden som ska förbättras, denna gång > fotgående.

Woho!

Inom två veckor, det vill säga 2 maj ska jag och Karin kunna gå ett helt fotgående i startklass utan blicksläpp. (Såklart utan påminnelser och belöning)

Det tycker jag är ett tydligt mål, har tränat mycket på uthållighet i fotgåender (att orka hålla sig vid min sida) men släppt förbi blicksläppen som jag ändå tycker är viktigt. 

Ska bli spännande och se om vi får till det på två veckor. Hoppas på ett litet pass varje dag 😁

(null)

Apport med vilt

Idag testade vi apportering med vilt (and och duva). 

Vi började med några raka apporteringar när hon fick se att fågeln läggs ut, det gick bra :) Ena gången fick hon ett dåligt grepp om fågeln och höll i vingarna. 

Sedan testade vi ett sök, första två skicken låg det en fågel ute vardera gångerna. Det tredje skicket låg två fåglar ute :) Det gick också bra, men på den sista fågeln (and) så började hon rulla sig bredvid fågeln 🙃

Det är jätteroligt att jaktträna, mest roligt är det att se hur mycket Karin tycker om det och få se henne i sitt rätta element :) Jag tycker att det faller henne så naturligt - blir verkligen sugen på att starta med hon i B-prov :) 


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)