Tikskydd

Idag tog jag och sydde ihop tikskydd, jag börjar bli ganska duktig om jag får säga det själv 😁 Fick såklart hjälp av både Märta och Karin.

Karin löper inte än men tror det är dags snart, så lika bra att ha lite olika trosor :)  (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Bakdelskontroll del2

Vi började med grunderna i bakdelskontroll i somras, sedan har pallen mest fått stått. Vi har väl tagit fram den ibland men det har inte blivit någon superträning, tills i förrgår, då tog jag tag i saken. 

Målet är att vi ska träna lite bakdelskontroll hela veckan :D. Det känns bra att hon börja förstå vad jag vill att hon ska göra, hon bjuder på sitten själv på vänster sida vilket är bra inom lydnad då det är utgångsposition :) blir lite bökigare i rally men då får man vara snabb och säga något annat så hon inte hinner sätta sig, haha. 
 
Igår började hon förstå att hon ska svänga in vid min sida när hon står på pallen och idag började hon förstå att det går att göra det utan pallan med.
 
Märta är också superduktig, hon har börjat lära sig nu att vänta på sin tur (ibland kan hon inte hålla sig och sno platsen vid mig och göra rätt) men hon är en smart hund, så hon har börjat insett nu att hon bara kan vara i närheten av mig så får hon godis ändå, utan att behöva göra något ;) 
 
 *det här inlägget skulle komma i tisdags, men det tog sån tid att sätta sig ner och få till videon som jag absolut behövde haha*

Nästa steg är att testa det ute :) 
 

Första snön

Nu kan man ju säga att första snön har kommit, eftersom den stannar kvar på marken :) 

Vi hann med ett sista spår under lördag fm, det blev två pinnstigar och ett spår. Pinnstigarna gick ok, tog upp vissa och missa andra och spårer gick över förväntan, tog vinklar fint men ibland var det som om hon blev osäker och dubbelkollade :) 

Det blev för övrigt en riktig myshelg och Karin som fortfarande är världens minsta plupp som väger typ 7 kg får fortfarande plats överallt 😍🙃 

(null)

(null)

(null)