Do More With Your Dog!

Nu har vi kommit gång med "Do More With Your Dog!" som är ett fem nivåer av olika trick som man ska bemästra, för varje avklarad nivå (novis, intermediate, advanced, expert, champion) kan man ansöka om en titel. 
 
Titeln är en officiell titel hos Amerikanska Kennelklubben, där man vi som har svenska hundar också ansöka om diplom och en titel MEN det blir ju såklart inte officiellt i Sverige - sak samma ! Det är ett rolig aktiveringssätt och så småningom kanske den blir godkänd som officiell sport i Sverige också. 
 
Tänkte att det skulle passa bra att göra det här med Märta då jag bestämt att hon ska pensioneras från Rallylydnaden :) 

Det finns tre eldsjälar som jobbar med det här och det finns en facebook-sida om man är intresserad av att testa se och träna med sin hund för att ta titeln "Novice Trick Dog. (NTD)" 
 
https://www.facebook.com/groups/H11NTD/ 
 
Skickade in mitt bidrag till Novis-titeln (vilket vi också bemästrade - WOHO!).
Man kan läsa mer på denna hemsida: hundtrick.se

Kommentar från examinatör:  
Snyggt jobbat 🤩🌟

En petitess, första tricket 2 på/2 av är att bakbenen ska vara på klossen. Tricket som du visar är bakdelskontroll/klossen från ITD, så det gills med råge 😊
 
**Jag och Karin finslipar på hämta apport och gå in på vänster sida snyggt - hon glömmer bort bakdelskontrollen med apporten i munnen :) inte lätt alla gånger <3 **
 

Kommentera inlägget här :